ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ TAÇE KRAÇE

TAÇE KRAÇE

Taçe kraçe
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taçe kraçe tarifi için malzemeler

Fasulyesi için

  • 2 su bardağı ıslatılmış ispir fasulyesi
  • 1 beyaz soğan
  • 1 kırmızı soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Kırmızı kuru biber

Köftesi için

  • 2 soğan
  • 300 g dana kıyma
  • Yarım bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Taçe kraçe hazırlanışı

  • Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeyi tencereye alın. Kabuklarını soyduğunuz soğanları bütün olarak üzerine ekleyin. Su ilave edip fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Köftesi için soğanları geniş bir kaseye rendeleyin. Kıyma, ufaladığınız ekmek içi, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Harçtan ufak parçalar kopararak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  • Pişen fasulyenin üzerindeki soğanları küçük bir kaseye alın. Soğanları püre kıvamına gelinceye kadar ezin. Zeytinyağını bir tencereye alın. Salçalar, ezdiğiniz soğanlar ve unu ekleyip kavurun. Süzdüğünüz fasulyeleri ilave edip çok az su ekleyerek 5-6 dakika pişirin.
  • Fasulyeyi suyuyla birlikte güveç kabına alın. Kuru biberleri bütün olarak üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri zar bağlayıncaya kadar pişirin. Kızarttığınız köfteleri üzerine yerleştirerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!