Kuzu Etli Kestane Aşı

Kuzu Etli Kestane Aşı
25 Aralık 2020

Kuzu eti, arpacık soğan ve baharatlarla hazırlanan kestane aşı yemeği ile karşınızdayız. 

Alternatif olarak fırında kestane ve kestaneli iç pilav tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuzu Etli Kestane Aşı için

Malzemeler

  • 500 g kestane
  • 250 g kuşbaşı kuzu eti
  • 250 g arpacık soğan (Soyulmuş ve yıkanmış)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yeteri kadar su
Kuzu Etli Kestane Aşı

Nasıl Yapılır

  1. Kestaneleri çizip önceden ısıtılmış 250 derecedeki fırında 20 dakika kadar fırınlayın (Bu işlemi tavada ocak üzerinde de yapabilirsiniz).
  2. Kestaneleri parçalamadan bütün olarak soyun.
  3. Bir tencereye sıvı yağ koyun ve eti ilave edin. Et suyunu salıp çekene kadar kavurun ve arpacık soğanlarını ilave ederek, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra un ile tuzu ekleyerek, 1-2 kez karıştırın ve üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
  4. Su kaynamaya başlayınca içine zerdeçal ve kestaneyi ilave edin. Etler tamamen yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo