ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ FIRIN AĞZI

Fırın Ağzı

Fırın ağzı

Kayseri'nin meşhur yemeği olan fırın ağzı kebabı, pirzola ve sebzelerle birlikte hazırlanır. Malzemeleriniz tamamsa, Kayseri usulü fırın ağzı kebabı nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırın Ağzı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu pirzola
  • 10 adet sivri biber
  • 10 adet domates
  • 2 baş sarımsak
  • 150 g kuyruk yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırın Ağzı Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri ve biberleri iri iri doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp ikiye bölün.
  • Pirzolaları tepsiye alın, üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağını döküp karıştırın ve tepsiye dizin. Biber ve sarımsakları tepsiye serpiştirin.
  • Etlerin üzerini domates dilimleriyle kaplayın. Domateslerin üzerine ince doğranmış kuyruk yağı ve tuz serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında etler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Alternatif olarak patlıcan kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!