Zeytinli Ve Acı Biberli Palamut

Zeytinli Ve Acı Biberli Palamut
09 Şubat 2023

Sağlıklı ve lezzetli palamut nasıl pişirilir? Claudio Chinali’dan nefis bir palamut tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Davet sofralarına renk katacak zeytinli ve acı biberli palamutu, eşsiz lezzetli balık suyunda pişirebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinli Ve Acı Biberli Palamut için

Malzemeler

  • 600 g palamut (Takoz dilimlenmiş) 
  • 120 g karışık zeytin (Sele, çevirme, domat, pembe çizik)
  • 50 g pirinç unu 
  • 20 ml zeytinyağı
  • 200 ml balık suyu
  • 20 g maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 adet taze kırmızı acı biber (Küçük doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 40 ml zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Balık suyu için

  • 750 g beyaz etli bir balığın baş, kılçık ve kuyruğu (Levrek, çipura veya dil balığı) 
  • 50 g pırasa (Beyaz ve yeşil kısmı ayırın)
  • 50 g kültür mantar 
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 adet arpacık soğanı 
  • 30 g zeytinyağı 
  • 2 l su 
  • 1 tutam taze kekik 
  • 1 tutam maydanoz sapı
  • 1 tutam kereviz sapı 
  • Defne yaprağı
Zeytinli Ve Acı Biberli Palamut

Nasıl Yapılır

  1. Balık suyu için; balığın baş, kuyruk ve kılçığını geniş bir tencereye alın. Pırasanın beyaz kısmı, mantar ve soğanlarla birlikte zeytinyağı ekleyerek kavurun.
  2. Daha sonra kekik, maydanoz ve kereviz saplarını pırasanın yeşil yaprakları ile sarın ve defne yaprağını da karışıma ilave ederek 20 dakika süreyle pişirin. Soğuduktan sonra süzgeçten geçirin. 
  3. Palamut takozlarını yıkayıp kuruladıktan sonra pirinç ununa bulayın.
  4. Zeytinyağını bir tavaya alarak ısıttıktan sonra balık takozlarının her bir yüzünü 3’er dakika kızartın. Zeytinleri ve balık suyunu ekleyin ve 5-6 dakika daha pişirerek servis tabağına alın. 
  5. Acı kırmızı biber, maydanoz, limon ve zeytinyağını bir kasede karıştırarak sos hazırlayın.
  6. Servis tabağına aldığınız balıkların üzerine sosu gezdirin ve sıcak servis edin.
Püf Noktası
  • Orta boyutlarda olan palamutun pullarını ve içini temizleyin.
  • Takoz olarak kestikten sonra kılçıklarını ayırabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo