ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TROPİKAL ZENCEFİL SOSLU SOMON

Tropikal Zencefil Soslu Somon

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tropikal Zencefil Soslu Somon Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr somon fleto
  • 30 ml ayçiçeği yağı
  • 60 gr zencefil marine sos
  • 1 ananas
  • 1 mango
  • 1 közlenmiş kırmızı biber
  • 1 muz yaprağı
  • Yarım limon
  • 100 gr haşlanmış brokoli

Zencefilli marine sos için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 yemek kaşığı taze
  • kişniş
  • 2 yemek kaşığı taze soğan
  • Yarım çay kaşığı sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Tropikal Zencefil Soslu Somon Nasıl Yapılır?

Somon fletoyu zencefil sosu içinde bir saat marine edin. Teflon tavada az miktarda ayçiçeği yağı ile marine somon fletoyu üçer dakika alt üst ederek kızartın.

Diğer yanda mango ve ananas dilimlerini küp doğrayıp tereyağı ile soteleyin.

Muz yaprağını servis tabağına yerleştirin. Pilav ve somonu paylaştırın. Somon üzerine sotelediğiniz tropikal meyveleri ve közlenmiş biberi ilave edin.

Zencefilli marine sosu hazırlamak için
Zencefili rendeleyin. Kişniş, taze soğan ve sarımsakları doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırıp zeytinyağı ekleyin. Mikserde püre haline getirerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!