ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TROPİKAL ZENCEFİL SOSLU SOMON

Tropikal Zencefil Soslu Somon

Somon tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tropikal Zencefil Soslu Somon Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr somon fileto
  • 30 ml ayçiçeği yağı
  • 60 gr zencefil marine sos
  • 1 ananas
  • 1 mango
  • 1 közlenmiş kırmızı biber
  • 1 muz yaprağı
  • Yarım limon
  • 100 gr haşlanmış brokoli

Zencefilli marine sos için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 yemek kaşığı taze
  • kişniş
  • 2 yemek kaşığı taze soğan
  • Yarım çay kaşığı sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Tropikal Zencefil Soslu Somon Nasıl Yapılır?

  • Somon filetoyu zencefil sosu içinde bir saat marine edin. Teflon tavada az miktarda ayçiçeği yağı ile marine somon filetoyu üçer dakika alt üst ederek kızartın.
  • Diğer yanda mango ve ananas dilimlerini küp doğrayıp tereyağı ile soteleyin.
  • Muz yaprağını servis tabağına yerleştirin. Pilav ve somonu paylaştırın. Somon üzerine sotelediğiniz tropikal meyveleri ve közlenmiş biberi ilave edin.
  • Zencefili rendeleyin. Kişniş, taze soğan ve sarımsakları doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırıp zeytinyağı ekleyin. Mikserde püre haline getirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!