Tropikal Zencefil Soslu Somon

Somon tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Tropikal Zencefil Soslu Somon Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 200 gr somon fileto
- 30 ml ayçiçeği yağı
- 60 gr zencefil marine sos
- 1 ananas
- 1 mango
- 1 közlenmiş kırmızı biber
- 1 muz yaprağı
- Yarım limon
- 100 gr haşlanmış brokoli
Zencefilli marine sos için
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
- 1 yemek kaşığı taze
- kişniş
- 2 yemek kaşığı taze soğan
- Yarım çay kaşığı sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tropikal Zencefil Soslu Somon Nasıl Yapılır?
- Somon filetoyu zencefil sosu içinde bir saat marine edin. Teflon tavada az miktarda ayçiçeği yağı ile marine somon filetoyu üçer dakika alt üst ederek kızartın.
- Diğer yanda mango ve ananas dilimlerini küp doğrayıp tereyağı ile soteleyin.
- Muz yaprağını servis tabağına yerleştirin. Pilav ve somonu paylaştırın. Somon üzerine sotelediğiniz tropikal meyveleri ve közlenmiş biberi ilave edin.
- Zencefili rendeleyin. Kişniş, taze soğan ve sarımsakları doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırıp zeytinyağı ekleyin. Mikserde püre haline getirerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR