Tereyağında Zerdeçallı Karides

Tereyağında Zerdeçallı Karides
11 Kasım 2021

Özlem Mekik’ten hem çok kolay, hem de lezzetli çok özel bir tarifle karşınızdayız. Zerdeçal, sarımsak ve tereyağı ile hazırlanan karides tarifini, özel günlerde ve kalabalık sofralarda sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tereyağlı zerdeçallı karides tarifine geçebiliriz.

Tereyağlı ve sarımsaklı karides güveç tarifine mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tereyağında Zerdeçallı Karides için

Malzemeler

  • 500 g çimçim karides 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 3 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal 
  • 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 
  • Tuz 
  • Karabiber 
Tereyağında Zerdeçallı Karides

Nasıl Yapılır

  1. Karidesler donuk ise çözülmesi için soğuk suyun altında veya buzdolabının normal bölümünde bekletin.
  2. Taze karides kullanacaksanız kabuklarından ayıklayın ve bol suyun altında üzerlerinde herhangi bir kalıntı kalmayacak şekilde yıkayın. 
  3. Güveci ocakta ısıtın ve sıcak haldeyken 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Ardından karidesleri ve sarımsağı ekleyin ve 3-4 dakika kadar yavaş yavaş karıştırarak pişirin.
  4. Karideslerin renkleri dönmeye başladığında zerdeçal ve toz kırmızı biberi ilave ederek hızlıca karıştırın. Son olarak tuz ile karabiberi ekleyin ve tekrar karıştırın. Sıcak servis edin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo