ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TEREYAĞINDA BARBUN BALIĞI

Tereyağında Barbun Balığı

Barbun, kırmızı-pembe derisi ve lezzetiyle en ilgi çeken balık türlerinden biridir. Kalsiyum, protein ve selenyum bakımından zengin olan barbun balığının gerçek adı aslında barbunya balığıdır. Izgarada, fırında veya tavada pişirilebilen barbun, fileto haline getirildiğinde daha lezzetli olur. Malzemeler hazırsa, tereyağında barbun tarifi için detaylara geçebiliriz.

Barbun nasıl pişirilir diye merak edenler, sayfamızı ziyafet edebilir.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tereyağında Barbun Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g barbun balığı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 4 çeri domates
  • 1 bebek havuç
  • 1 bebek kabak
  • 1 haşlanmış patates

Tereyağında Barbun Balığı Nasıl Yapılır?

  • Pullarını ve içini temizlediğiniz barbun balığının kafasını kesin.
  • Balığı karın kısmından ince bir şekilde kesin ve kılçıklarını çıkartın.
  • Barbun filetoyu fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tereyağı, su, domates ve tuz ekleyin.
  • Havuç, kabak ve havuçları yuvarlak bir şekilde dilimleyerek balığın yanlarına yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.
  • Havuç, patates gibi sebzeler kullanmayacaksanız, barbun balığını rokalı pesto sos eşliğinde servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!