Tavada Kremalı Somon

Akşam yemeğiniz için sağlıklı ve lezzetli kremalı somon tarifi ile karşınızdayız. Eylül ve Ocak ayları arasında sık sık tüketilen somon, en sağlıklı balık çeşitlerinden biridir. Yağlı ve lezzetli bir eti olan somon, özellikle krema ve dereotu ile bir araya geldiğinde sofraları ziyafete dönüştürür. Malzemeler hazırsa, tavada kremalı somon tarifi için detaylara geçebiliriz.
Fırında somon tarifine göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Tavada Kremalı Somon Tarifi İçin malzemeler
- 4 parça somon dilim fileto
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml krema
- 5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Taze çekilmiş karabiber
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tavada Kremalı Somon Nasıl Yapılır?
- Yapışmaz yüzeyli, tercihen döküm tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca zeytinyağı ile birlikte somon filetoların her iki tarafını 5’er dakika kadar kızartın.
- Somon filetoları tavanın içinden alıp kenarda bekletin.
- Aynı tavada tereyağını eritin. Sarımsakları ve unu ekleyip karıştırın. Ardından kremayı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek hızlıca karıştırın.
- Taze çekilmiş karabiberi, limon suyunu ve dereotunu ilave edip tekrar karıştırın. Kenarda beklettiğiniz somon filetolarını bu sosun içine yerleştirin.
- Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. En son rendelenmiş parmesan peyniri ve pul biber serperek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR