ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TAVADA KREMALI SOMON

Tavada Kremalı Somon

Tavada kremalı somon

Akşam yemeğiniz için sağlıklı ve lezzetli kremalı somon tarifi ile karşınızdayız. Eylül ve Ocak ayları arasında sık sık tüketilen somon, en sağlıklı balık çeşitlerinden biridir. Yağlı ve lezzetli bir eti olan somon, özellikle krema ve dereotu ile bir araya geldiğinde sofraları ziyafete dönüştürür. Malzemeler hazırsa, tavada kremalı somon tarifi için detaylara geçebiliriz.

Fırında somon tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavada Kremalı Somon Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça somon dilim fileto 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • Tuz 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 200 ml krema 
  • 5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 
  • Taze çekilmiş karabiber 
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Tavada Kremalı Somon Nasıl Yapılır?

  • Yapışmaz yüzeyli, tercihen döküm tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca zeytinyağı ile birlikte somon filetoların her iki tarafını 5’er dakika kadar kızartın.
  • Somon filetoları tavanın içinden alıp kenarda bekletin. 
  • Aynı tavada tereyağını eritin. Sarımsakları ve unu ekleyip karıştırın. Ardından kremayı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek hızlıca karıştırın.
  • Taze çekilmiş karabiberi, limon suyunu ve dereotunu ilave edip tekrar karıştırın. Kenarda beklettiğiniz somon filetolarını bu sosun içine yerleştirin.
  • Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. En son rendelenmiş parmesan peyniri ve pul biber serperek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!