ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SOTELENMİŞ ENGİNARLI LEVREK

Sotelenmiş Enginarlı Levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sotelenmiş Enginarlı Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 temizlenmiş enginar
  • 50 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • Közlenmiş kırmızıbiber
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım limon
  • Maydanoz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım demet dereotu
  • 4 parça levrek fileto
  • Zeytinyağı

Sotelenmiş Enginarlı Levrek Nasıl Yapılır?

  • Enginarları dörde kesip tencereye alın. Yarım limonun suyunu ekleyip zeytinyağı gezdirin.
  • Enginarların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip tuz serpin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tencerenin kapağını açıp enginarların üzerine şeker ve parçalar şeklinde kesilmiş yarım limonu serpip karamelize edin.
  • Levreklerin üzerine tuz ve karabiber serpip elinizle ovalayın. Tavaya çok az zeytinyağı gezdirip levrekleri kızartın.
  • Levrek filetoları, karamelize enginarları ve uzun şekilde kesilmiş biberleri servis tabağına alın. Maydanoz serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!