Soslu Deniz Levreği

Soslu Deniz Levreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soslu Deniz Levreği için

Malzemeler

  • 4 deniz levreği fileto
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 4 yaprak ince doğranmış defneyaprağı
  • 1 kırmızı soğan
  • 3 dilim kurutulmuş domates
  • 12 taze patates
  • 4 diş sarımsak
  • 12 kiraz domates
  • Kaya tuzu

Sos vierge için

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 2 dal maydanoz
  • 2 dal kişniş
  • 1 dal taze biberiye
Soslu Deniz Levreği

Nasıl Yapılır

  1. Sos için bir kasede zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, biberiye, kişniş, 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğunu karıştırıp yarım saat bekletin.
  2. Sarımsakları temizleyip kıyın. Kurutulmuş domatesleri zar şeklinde doğrayın. Taze patatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan mutfak fırçası ile temizleyin.
  3. Patateslerin herbirini dörde kesin. Kiraz domatesleri enine ikiye kesin. Fırına dayanıklı bir tepside bir kahve fincanı zeytinyağını ısıtın.
  4. Patatesleri ekleyip ateşin üzerinde kavurun. Taze biberiye, kıyılmış sarımsaklar ve domatesleri patateslerin üzerlerine serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Levrek filetoları ızgarada her iki (önce derili kısmını) tarafını kızartın.
  6. Servis tabaklarına yerleştirip üzerlerine hazırladığınız sosu gezdirerek dökün. Patatesli karışım ile birlikte sıcak yada ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Sade bir şekilde sunulan klasik deniz levreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo