ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SOSLU DENİZ LEVREĞİ

Soslu deniz levreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu deniz levreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 deniz levreği fileto
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 4 yaprak ince doğranmış defneyaprağı
  • 1 kırmızı soğan
  • 3 dilim kurutulmuş domates
  • 12 taze patates
  • 4 diş sarımsak
  • 12 kiraz domates
  • Kaya tuzu

Sos vierge için

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 2 dal maydanoz
  • 2 dal kişniş
  • 1 dal taze biberiye

Soslu deniz levreği Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Sos için bir kasede zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, biberiye, kişniş, 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğunu karıştırıp yarım saat bekletin.

Sarımsakları temizleyip kıyın. Kurutulmuş domatesleri zar şeklinde doğrayın. Taze patatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan mutfak fırçası ile temizleyin. Patateslerin herbirini dörde kesin. Kiraz domatesleri enine ikiye kesin. Fırına dayanıklı bir tepside bir kahve fincanı zeytinyağını ısıtın.

Patatesleri ekleyip ateşin üzerinde kavurun. Taze biberiye, kıyılmış sarımsaklar ve domatesleri patateslerin üzerlerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Levrek filetoları ızgarada her iki (önce derili kısmını) tarafını kızartın. Servis tabaklarına yerleştirip üzerlerine hazırladığınız sosu gezdirerek dökün. Patatesli karışım ile birlikte sıcak yada ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Sade bir şekilde sunulan klasik deniz levreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.