- Sos için bir kasede zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, biberiye, kişniş, 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğunu karıştırıp yarım saat bekletin.
- Sarımsakları temizleyip kıyın. Kurutulmuş domatesleri zar şeklinde doğrayın. Taze patatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan mutfak fırçası ile temizleyin.
- Patateslerin herbirini dörde kesin. Kiraz domatesleri enine ikiye kesin. Fırına dayanıklı bir tepside bir kahve fincanı zeytinyağını ısıtın.
- Patatesleri ekleyip ateşin üzerinde kavurun. Taze biberiye, kıyılmış sarımsaklar ve domatesleri patateslerin üzerlerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Levrek filetoları ızgarada her iki (önce derili kısmını) tarafını kızartın.
- Servis tabaklarına yerleştirip üzerlerine hazırladığınız sosu gezdirerek dökün. Patatesli karışım ile birlikte sıcak yada ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Sade bir şekilde sunulan klasik deniz levreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.