Somon Tart

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Somon Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Somon Tart için

Malzemeler

  • 4 somon fileto
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 arpacık soğanı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 su bardağı elma sirkesi
  • 85 g krem peynir
  • 150 g körpe ıspanak
  • 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 paket milföy hamuru

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı su
Somon Tart

Nasıl Yapılır

  1. Somonları tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tereyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp eritin. Küp doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında renkleri dönünceye kadar pişirin. Sirkeyi ekleyip 5 dakika daha pişirin. Krem peynir, ıspanak, ekmek kırıntısı ve rendelenmiş parmesan peynirini de ilave edin. Ispanaklar yumuşayıncaya kadar soteleyip ocaktan alın. 
  2. Milföy hamurunu unlanmış tezgaha alıp merdane yardımı ile açın ve 4’e bölün. Somon filetolarını her bir hamurun içine yerleştirin. Ispanaklı karışımı somonların üzerine paylaştırın. Yumurta ve suyu karıştırıp hamurların kenarlarına sürün. Hamurları katlayarak kapatın. Yumurtayı çırpıp üzerilerine sürün. 
  3. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarın, dilimleyerek servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo