ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SOMON TART

Somon tart

Somon tart

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Somon tart tarifi için malzemeler

  • 4 somon fileto
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 arpacık soğanı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 su bardağı elma sirkesi
  • 85 g krem peynir
  • 150 g körpe ıspanak
  • 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 paket milföy hamuru

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı su

Somon tart Nasıl Yapılır

  • Somonları tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tereyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp eritin. Küp doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında renkleri dönünceye kadar pişirin. Sirkeyi ekleyip 5 dakika daha pişirin. Krem peynir, ıspanak, ekmek kırıntısı ve rendelenmiş parmesan peynirini de ilave edin. Ispanaklar yumuşayıncaya kadar soteleyip ocaktan alın. 
  • Milföy hamurunu unlanmış tezgaha alıp merdane yardımı ile açın ve 4’e bölün. Somon filetolarını her bir hamurun içine yerleştirin. Ispanaklı karışımı somonların üzerine paylaştırın. Yumurta ve suyu karıştırıp hamurların kenarlarına sürün. Hamurları katlayarak kapatın. Yumurtayı çırpıp üzerilerine sürün. 
  • Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarın, dilimleyerek servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.