ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ŞEFTALİLİ VE SOMONLU LEVREK

Şeftalili Ve Somonlu Levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şeftalili Ve Somonlu Levrek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 tane 120 gr’lık levrek
  • 4 tane 120 gr’lık somon
  • Yarım şeftali
  • Sarı papya biber
  • 4 kiraz domates
  • 5~6 nane yaprağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 4 vişne
  • Yarım çay kaşığı sarımsak

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı pirinç veya limon sirkesi
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı su
  • Tuz

Şeftalili Ve Somonlu Levrek Nasıl Yapılır?

Sos için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın. Geniş bir kaba levrek, somon, şeftali dilimleri, çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz vişneleri, jülyen doğranmış biber ve ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri alın. Tuz, karabiber, ince kıyılmış sarımsak ve sosu koyu kıvama gelinceye kadar karıştırıp 10 dakika dolapta bekletin. 10 dakika sonra tabağa yerleştirip nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!