ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SEBZELİ HAMSİ TAVA

Sebzeli Hamsi Tava

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Hamsi Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr hamsi balığı
  • Yarım demet taze soğan
  • 2 yumurta
  • 2 havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Galeta unu
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Hamsi Tava Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Havucu temizleyip rendeleyin.
  • Soğan, dereotu ve maydanozu kıyın. Yumurta, havuç, soğan, dereotu ve maydanozu derin bir kâseye alın. Tuz ve karabiber serpip karıştırın.
  • Sıvıyağı kızdırın. Hamsileri galeta ununa bulayıp kuyrukları dış kısma gelecek şekilde tavaya dizin.
  • Hazırladığınız sebzeli malzemeden birkaç kaşık balıkların üzerine gezdirin. Altı kızarınca kapak yardımıyla çevirin.
  • Diğer yüzü de kızarınca servis tabağına alın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Üzerlerine limon suyu gezdirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.