ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SEBZELİ HAMSİ TAVA

SEBZELİ HAMSİ TAVA

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli hamsi tava tarifi için malzemeler
  • 500 gr hamsi balığıYarım demet taze soğan2 yumurta2 havuçYarım demet maydanozYarım demet dereotuGaleta unu2 çorba kaşığı sıvıyağ1 limonun suyuTuz
  • karabiber
Sebzeli hamsi tava Nasıl Yapılır

Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın.

Havucu temizleyip rendeleyin. Soğan, dereotu ve maydanozu kıyın. Yumurta, havuç, soğan, dereotu ve maydanozu derin bir kâseye alın. Tuz ve karabiber serpip karıştırın.

Sıvıyağı kızdırın. Hamsileri galeta ununa bulayıp kuyrukları dış kısma gelecek şekilde tavaya dizin.

Hazırladığınız sebzeli malzemeden birkaç kaşık balıkların üzerine gezdirin. Altı kızarınca kapak yardımıyla çevirin. Diğer yüzü de kızarınca servis tabağına alın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Üzerlerine limon suyu gezdirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.