Sardalya Buğulama

11 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Sardalya Buğulama
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sardalya Buğulama için

Malzemeler

  • 1 kg sardalya balığı
  • 5-6 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Sardalya Buğulama

Nasıl Yapılır

  1. Balıkları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Maydanozun yapraklarını ayıklayıp kıyın.
  2. Domates dilimlerini tepsinin tabanına yerleştirin. Balıkları tek sıra halinde dizin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
  3. Zeytinyağı ve tuz ekleyip üzerine bir kapak kapatın. Orta ısıda 15 dakika pişirin. Tepsiyi ocaktan alıp karabiber serpin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak levrek buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo