ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SARDALYA BUĞULAMA

Sardalya buğulama

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sardalya buğulama tarifi için malzemeler

  • 1 kg sardalya balığı5-6 domatesYarım demet maydanozYarım su bardağı zeytinyağıTuz
  • karabiber

Sardalya buğulama Nasıl Yapılır

Balıkları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Maydanozun yapraklarını ayıklayıp kıyın.

Domates dilimlerini tepsinin tabanına yerleştirin. Balıkları tek sıra halinde dizin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Zeytinyağı ve tuz ekleyip üzerine bir kapak kapatın. Orta ısıda 15 dakika pişirin. Tepsiyi ocaktan alıp karabiber serpin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.