Sardalya Buğulama

Sardalya Buğulama
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Sardalya Buğulama için

Malzemeler

  • 1 kg sardalya balığı
  • 5-6 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Sardalya Buğulama

Nasıl Yapılır

  1. Balıkları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Maydanozun yapraklarını ayıklayıp kıyın.
  2. Domates dilimlerini tepsinin tabanına yerleştirin. Balıkları tek sıra halinde dizin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
  3. Zeytinyağı ve tuz ekleyip üzerine bir kapak kapatın. Orta ısıda 15 dakika pişirin. Tepsiyi ocaktan alıp karabiber serpin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak levrek buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo