ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ROKALI KALAMAR SALATASI

Rokalı Kalamar Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rokalı Kalamar Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg dondurulmuş kalamar6 çorba kaşığı un2 çorba kaşığı kekikYarım demet maydanoz1 çay kaşığı biberiyeKızartmak için sıvıyağ1 demet roka 3 diş sarımsak5

6 kiraz domates

Rokalı Kalamar Salatası Nasıl Yapılır?

Kalamarları süzgece alıp buzu çözülünceye kadar bekletin. Rokayı temizleyip bol suda yıkayın. Suyu süzüldükten sonra kağıt havlu üzerine alarak kurulayın. Roka yapraklarını iri parçalar halinde doğrayın. Maydanoz, sirke, kekik, sarımsak ve biberiyeyi blenderden geçirin.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Kalamarları önce una, ardından maydanozlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.

Roka yapraklarını servis tabaklarına paylaştırıp üzerine kızarmış kalamarları ilave edin. Kiraz domatesleri ikiye kesip salatayı süsleyin. Tuz ve karabiber serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!