ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ ROKA PESTOLU HAMSİ MARİNE

Roka pestolu hamsi marine

Roka pestolu hamsi marine300 g hamsi (Fileto) 1 çay bardağı üzüm sirkesi 1 adet limon 1 yemek kaşığı tuz Roka pesto için 1 demet roka 1/2 su bardağı ceviz içi Tuz ve zeytinyağı Servis için Taze kişniş Kırmızı soğan halkaları Tuz, karabiber

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Roka pestolu hamsi marine tarifi için malzemeler

  • 300 g hamsi (Fileto)
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı tuz

Roka pesto için

  • 1 demet roka
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • Tuz ve zeytinyağı

Roka pestolu hamsi marine servis için

  • Taze kişniş
  • Kırmızı soğan halkaları
  • Tuz, karabiber

Roka pestolu hamsi marine Nasıl Yapılır

Roka yerine klasik pesto da kullanabilirsiniz.

  • Hamsilerin kılçıklarını çıkarın, soğuk suda 5 dakika bekletip süzün. Bir kapta sirke ve limon suyunu karıştırıp içine balıkları atın. Bu şekilde en az 8 saat marine edin. Yıkayıp servis tabağına alın ve üzerini kapatacak kadar yağ ve tuz serpip karıştırın, kapağını kapatın. Bu şekilde 5-6 gün tazeliğini korur
  • Roka pesto için ceviz, roka ve yağı rondoda pürüzsüz hale getirin. Hamsi marine, soğan halkaları ve kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.

Pancarlı garnitür ve balık köftesi tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.