Pazı Soslu Levrek

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Pazı Soslu Levrek Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4 levrek
- 40 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 150 gr brokoli
- 2 havuç
- 1 sarı biber
- 1 kırmızı biber
Pazılı sos için
- 300 gr pazı
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı krema
- 1 arpacık soğan
- 10 gr tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Pazı Soslu Levrek Nasıl Yapılır?
- Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Levrekleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Suyunu süzün. Tereyağını eritin ve levrekleri önlü arkalı kızartın.
- Sebzeleri buharda haşladıktan sonra zeytinyağında soteleyin.
- Tereyağını eritip, ince doğradığınız soğanı yağda kavurun. Pazı, su, tuz ve karabiberi ekleyerek kaynatın.
- Kaynadıktan sonra kremayı ekleyip mutfak robotundan geçirin.
- Servis tabağına önce sebzeleri üzerine balığı yerleştirin. Pazı sosunu üzerine gezdirip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR