ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PAZI SOSLU LEVREK

Pazı Soslu Levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazı Soslu Levrek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 levrek
  • 40 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr brokoli
  • 2 havuç
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızı biber

Pazılı sos için

  • 300 gr pazı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 arpacık soğan
  • 10 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Pazı Soslu Levrek Nasıl Yapılır?

  • Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Levrekleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Suyunu süzün. Tereyağını eritin ve levrekleri önlü arkalı kızartın.
  • Sebzeleri buharda haşladıktan sonra zeytinyağında soteleyin.
  • Tereyağını eritip, ince doğradığınız soğanı yağda kavurun. Pazı, su, tuz ve karabiberi ekleyerek kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra kremayı ekleyip mutfak robotundan geçirin.
  • Servis tabağına önce sebzeleri üzerine balığı yerleştirin. Pazı sosunu üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!