ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ MISIR UNUNDA HAMSİ

Mısır Ununda Hamsi

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mısır Ununda Hamsi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Mısır Ununda Hamsi Nasıl Yapılır?

Hamsinin orta kılçıklarını ayıklayın. Her birini mısır ununa batırıp tavaya dizin. Kısık ateşte kapağını kapatıp pişirin ve servis yapın.

Hamsi balığı
Karadeniz’in simgesi hamsi Marmara’da da bulunur. Sürüler halinde yaşar ve 20 cm’ye kadar büyür. Ocak - mart aylarında beslenmek için sahillere yaklaşır ve bol av verir. Gündüzleri 30 – 40 m derinlerde, geceleri yüzeye yakınlarda dolaşır. 18 – 20 derece sularda, 25 – 60 m derinlikte ve az tuzlu sularda üreyip yaklaşık 40.000 yumurta döker.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!