Mercimekli Ve Safranlı Levrek

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Mercimekli Ve Safranlı Levrek Tarifi İçin malzemeler
- 2 fileto levrek
- 1 soğan
- Zeytinyağı
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 2 salçalık kırmızıbiber
- 2 sap kereviz yaprağı
- 1~2 dal taze kekik
- 1 çay bardağı hindistan cevizi sütü
- 1 çay bardağı beyaz şarap
- 1 limonun suyu
- 100 gr tereyağı
- 1 tutam tel safran
- Tuz
- Karabiber
Mercimekli Ve Safranlı Levrek Nasıl Yapılır?
- Soğanı incecik kıyıp zeytinyağı koyduğunuz tavada yumuşayana kadar kavurun.
- Diri kıvamda haşlanmış mercimekleri soğana ekleyin.
- Kırmızı biberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde, kereviz saplarını ise yarım santim genişliğinde doğrayın.
- 1 çay bardağı hindistan cevizi sütünü biberli harca ekleyip 2 dakika hızlı ateşte pişirin.
- Levrek filetoların üzerine tuz ve karabiber serpip yağlı kağıt içine yerleştirin.
- Ufalanmış kekik ve şarabı filetoların üzerine gezdirip yağlı kağıdın kenarlarını sıkıca kapatın.
- Filetoları 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Limon suyu ve tereyağını tavaya alın.
- Orta ateşte tereyağı yanmayacak şekilde 3.5 dakika pişirin. Safranı ekleyip tavayı ocaktan alın.
- Servis tabağına mercimeği paylaştırın. Filetoları ekleyip üzerine limonlu sostan gezdirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR