Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Edirne Tava Ciğeri
Buğday Salatası
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Mercimekli Ve Safranlı Levrek
Mercimekli Ve Safranlı Levrek
30 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Latte Pasta Tarifi
Soğanlama Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Şef Hazer Amani Kimdir?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Turşuyu Ne Sertleştirir?
Atom Mezesi Yapmak İçin 5 Tüyo
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
Mercimekli Ve Safranlı Levrek için
Malzemeler
2 fileto levrek
1 soğan
Zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 salçalık kırmızıbiber
2 sap kereviz yaprağı
1~2 dal taze kekik
1 çay bardağı hindistan cevizi sütü
1 çay bardağı beyaz şarap
1 limonun suyu
100 gr tereyağı
1 tutam tel safran
Tuz
Karabiber
Mercimekli Ve Safranlı Levrek
Nasıl Yapılır
Soğanı incecik kıyıp zeytinyağı koyduğunuz tavada yumuşayana kadar kavurun.
Diri kıvamda haşlanmış mercimekleri soğana ekleyin.
Kırmızı biberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde, kereviz saplarını ise yarım santim genişliğinde doğrayın.
1 çay bardağı hindistan cevizi sütünü biberli harca ekleyip 2 dakika hızlı ateşte pişirin.
Levrek filetoların üzerine tuz ve karabiber serpip yağlı kağıt içine yerleştirin.
Ufalanmış kekik ve şarabı filetoların üzerine gezdirip yağlı kağıdın kenarlarını sıkıca kapatın.
Filetoları 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Limon suyu ve tereyağını tavaya alın.
Orta ateşte tereyağı yanmayacak şekilde 3.5 dakika pişirin. Safranı ekleyip tavayı ocaktan alın.
Servis tabağına mercimeği paylaştırın. Filetoları ekleyip üzerine limonlu sostan gezdirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Levrek Tarifleri
Balık Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Balık Yemekleri
55 Dakika
Palamut Ekşilisi Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
22 Dakika
Tereyağlı Karides Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
30 Dakika
Kağıtta Somon Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
30 Dakika
Tekir Buğulama Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
35 Dakika
Fırında Lüfer Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
60 Dakika
Tuzda Levrek Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.