İmsakiye
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14266 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1281 Tarif
Diyet
4404 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2347 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1416 Tarif
Pratik Yemek
5300 Tarif
Salata ve Meze
1304 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8895 Tarif
Yöresel
1989 Tarif
Popüler Tarifler
Midye Dolma
Havuçlu Şehriye Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Mercimekli Ve Safranlı Levrek
Mercimekli Ve Safranlı Levrek
30 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Ciğer yahnisi
Salsa Verde
Soğanlı ciğer tava
Portakallı Magnolia
Teretür Mezesi
Cennet Çorbası
Mart Ayı Sebze ve Meyveleri
Alkolsüz Kokteyl Tarifleri: Ev Yapımı 20 Farklı Kokteyl Tarifi
Timsah Eti Yenir Mi?
Sahurda patates kızartması yenir mi? Bir diyetisyene sorduk
Ev Yapımı Doğal Detoks Tarifleri: Kilo Verdiren, Yağ Yaktıran 21 Detoks Suyu Tarifi
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Mercimekli Ve Safranlı Levrek için
Malzemeler
2 fileto levrek
1 soğan
Zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 salçalık kırmızıbiber
2 sap kereviz yaprağı
1~2 dal taze kekik
1 çay bardağı hindistan cevizi sütü
1 çay bardağı beyaz şarap
1 limonun suyu
100 gr tereyağı
1 tutam tel safran
Tuz
Karabiber
Mercimekli Ve Safranlı Levrek
Nasıl Yapılır
Soğanı incecik kıyıp zeytinyağı koyduğunuz tavada yumuşayana kadar kavurun.
Diri kıvamda haşlanmış mercimekleri soğana ekleyin.
Kırmızı biberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde, kereviz saplarını ise yarım santim genişliğinde doğrayın.
1 çay bardağı hindistan cevizi sütünü biberli harca ekleyip 2 dakika hızlı ateşte pişirin.
Levrek filetoların üzerine tuz ve karabiber serpip yağlı kağıt içine yerleştirin.
Ufalanmış kekik ve şarabı filetoların üzerine gezdirip yağlı kağıdın kenarlarını sıkıca kapatın.
Filetoları 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Limon suyu ve tereyağını tavaya alın.
Orta ateşte tereyağı yanmayacak şekilde 3.5 dakika pişirin. Safranı ekleyip tavayı ocaktan alın.
Servis tabağına mercimeği paylaştırın. Filetoları ekleyip üzerine limonlu sostan gezdirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Levrek Tarifleri
Balık Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Balık Yemekleri
50 Dakika
Tavada Kapari Soslu Levrek
elifguryel
Balık Yemekleri
35 Dakika
Portakal Soslu Somon
Selinhdr
Balık Yemekleri
20 Dakika
Ton Balıklı Wrap
Selinhdr
Balık Yemekleri
35 Dakika
Somon Ceviche
Selinhdr
Balık Yemekleri
23 Dakika
Tavada Lüfer
Selinhdr
Balık Yemekleri
70 Dakika
Arroz De Marisco
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.