Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14964 Tarif
Çocuk
377 Tarif
Çorba
1371 Tarif
Diyet
4435 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2494 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1445 Tarif
Pratik Yemek
6507 Tarif
Salata ve Meze
1436 Tarif
Sos
494 Tarif
Tatlı
9805 Tarif
Yöresel
2043 Tarif
Popüler Tarifler
Cevizli Baklava
Narlı Roka Salatası
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Mercimekli Ve Safranlı Levrek
Mercimekli Ve Safranlı Levrek
30 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şekersiz Sürülebilir Çikolata Kreması Tarifi
3 Malzemeli Saray Helvası Tarifi
Lokanta Usulü Soğan Salatası Tarifi
Domatesli Pilav Tarifi
10 Dakikada Mayasız Puf Poğaça Tarifi
Bisküvili Muhallebi Tarifi
Su Böreğinin Püf Noktaları Nelerdir?
10 Dakikada Hazırlanabilecek En Pratik 10 Poğaça Tarifi
Doğduğunuz Yıla Göre Hangi Yemeksiniz?
Asla Hayır Diyemeyeceğiniz 15 Yaz Mezesi
3 Adımda Hazırlanan Kolay Atıştırmalıklar
10 Şehir 10 Yemek
Mercimekli Ve Safranlı Levrek için
Malzemeler
2 fileto levrek
1 soğan
Zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 salçalık kırmızıbiber
2 sap kereviz yaprağı
1~2 dal taze kekik
1 çay bardağı hindistan cevizi sütü
1 çay bardağı beyaz şarap
1 limonun suyu
100 gr tereyağı
1 tutam tel safran
Tuz
Karabiber
Mercimekli Ve Safranlı Levrek
Nasıl Yapılır
Soğanı incecik kıyıp zeytinyağı koyduğunuz tavada yumuşayana kadar kavurun.
Diri kıvamda haşlanmış mercimekleri soğana ekleyin.
Kırmızı biberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde, kereviz saplarını ise yarım santim genişliğinde doğrayın.
1 çay bardağı hindistan cevizi sütünü biberli harca ekleyip 2 dakika hızlı ateşte pişirin.
Levrek filetoların üzerine tuz ve karabiber serpip yağlı kağıt içine yerleştirin.
Ufalanmış kekik ve şarabı filetoların üzerine gezdirip yağlı kağıdın kenarlarını sıkıca kapatın.
Filetoları 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Limon suyu ve tereyağını tavaya alın.
Orta ateşte tereyağı yanmayacak şekilde 3.5 dakika pişirin. Safranı ekleyip tavayı ocaktan alın.
Servis tabağına mercimeği paylaştırın. Filetoları ekleyip üzerine limonlu sostan gezdirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Levrek Tarifleri
Balık Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Balık Yemekleri
25 Dakika
Barbun Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
30 Dakika
Kuşkonmazlı Fırın Somon Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
22 Dakika
Poşe Somon Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
55 Dakika
Somonlu Lazanya
Selinhdr
Balık Yemekleri
30 Dakika
Pesto Soslu Somon
Selinhdr
Balık Yemekleri
30 Dakika
Dil Balığı
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.