ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ MERCİMEKLİ VE SAFRANLI LEVREK

Mercimekli Ve Safranlı Levrek

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mercimekli Ve Safranlı Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 fileto levrek
  • 1 soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sap kereviz yaprağı
  • 1~2 dal taze kekik
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi sütü
  • 1 çay bardağı beyaz şarap
  • 1 limonun suyu
  • 100 gr tereyağı
  • 1 tutam tel safran
  • Tuz
  • Karabiber

Mercimekli Ve Safranlı Levrek Nasıl Yapılır?

  • Soğanı incecik kıyıp zeytinyağı koyduğunuz tavada yumuşayana kadar kavurun.
  • Diri kıvamda haşlanmış mercimekleri soğana ekleyin.
  • Kırmızı biberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde, kereviz saplarını ise yarım santim genişliğinde doğrayın.
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi sütünü biberli harca ekleyip 2 dakika hızlı ateşte pişirin.
  • Levrek filetoların üzerine tuz ve karabiber serpip yağlı kağıt içine yerleştirin.
  • Ufalanmış kekik ve şarabı filetoların üzerine gezdirip yağlı kağıdın kenarlarını sıkıca kapatın.
  • Filetoları 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Limon suyu ve tereyağını tavaya alın.
  • Orta ateşte tereyağı yanmayacak şekilde 3.5 dakika pişirin. Safranı ekleyip tavayı ocaktan alın.
  • Servis tabağına mercimeği paylaştırın. Filetoları ekleyip üzerine limonlu sostan gezdirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!