ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ MERCİMEKLİ VE SAFRANLI LEVREK

Mercimekli Ve Safranlı Levrek

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mercimekli Ve Safranlı Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 fileto levrek
  • 1 soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sap kereviz yaprağı
  • 1~2 dal taze kekik
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi sütü
  • 1 çay bardağı beyaz şarap
  • 1 limonun suyu
  • 100 gr tereyağı
  • 1 tutam tel safran
  • Tuz
  • Karabiber

Mercimekli Ve Safranlı Levrek Nasıl Yapılır?

Soğanı incecik kıyıp zeytinyağı koyduğunuz tavada yumuşayana kadar kavurun. Diri kıvamda haşlanmış mercimekleri soğana ekleyin. Kırmızıbiberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde, kereviz saplarını ise yarım santim genişliğinde doğrayın. 1 çay bardağı hindistan cevizi sütünü biberli harca ekleyip 2 dakika hızlı ateşte pişirin. Levrek filetoların üzerine tuz ve karabiber serpip yağlı kağıt içine yerleştirin. Ufalanmış kekik ve şarabı filetoların üzerine gezdirip yağlı kağıdın kenarlarını sıkıca kapatın. Filetoları 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Limon suyu ve tereyağını tavaya alın. Orta ateşte tereyağı yanmayacak şekilde 3.5 dakika pişirin. Safranı ekleyip tavayı ocaktan alın. Servis tabağına mercimeği paylaştırın. Filetoları ekleyip üzerine limonlu sostan gezdirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!