ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ MARULDA YER MANTARLI LEVREK

Marulda Yer Mantarlı Levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Marulda Yer Mantarlı Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g marul
  • 40 g tereyağı
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 30 g yer mantarı
  • 3 kg levrek balığı
  • 1 yumurta
  • 40 g ekmek kırıntısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 200 ml krema

Marulda Yer Mantarlı Levrek Nasıl Yapılır?

Yıkadığınız maruldan 12 yaprak kadar ayırıp kalanını ince kıyın. Tereyağının 10 g kadarını geniş bir tavada eritin. İnce kıydığınız marulu ilave edip tuz ile tatlandırın ve 2-3 dakika soteleyin. Rendelenmiş limon kabuğu ve ince kıydığınız mantarı ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin ve ocaktan alın. Ayırdığınız marul yapraklarını tuzlu kaynar suda 30 saniye bekletin. Suyunu iyice süzüp kenara alın. Yumurtayı yayvan bir kapta çırpın. Ekmek kırıntısı, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Süzülen marul yapraklarının yarısını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin tabanına yayın. Yumurtalı harca buladığınız balığınızı marul yapraklarının üzerine yerleştirip kalan marullar ile üzerini kapatın. Kalan tereyağını eritip marul yapraklarının üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız balığınızı bir servis tabağına alın. Üzerini marullu ve mantarlı harçla süsleyin. Kremayı bir sos tenceresinde ısıtıp bir servis tabağına alın. Üzerine balığı yerleştirip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, ana yemek olarak sunabileceğiniz mantarlı levrek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!