ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ MANTARLI LEVREK

Mantarlı Levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 levrek
  • 100 gr krem peynir
  • 1 dilim ekmek içi
  • 150 gr küçük mantar
  • 5~6 taze soğan
  • 1 limon
  • Tuz
  • karabiber

Mantarlı Levrek Nasıl Yapılır?

  • Taze soğanları temizleyip kıyın. Limonu yıkayıp ince dilimleyin. Mantarları nemli bezle silin. Kararmaması için limonlu sudabekletin.
  • Peynir, ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış taze soğanları mutfak robotunda püre haline gelene kadar ezin. Tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Alüminyum kağıt üzerine levreği yerleştirin. Peynirli iç malzemeyi üzerine yayın, limon dilimlerini yerleştirin. Balığın tamamını folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, az yağlı levrek ızgara tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

guvenli 12 Ekim 2016, 16:47

Tarif için çok teşekkür ederim.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!