ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ LİPSOS BUĞULAMA

Lipsos Buğulama

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lipsos Buğulama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 temizlenmiş lipsos balığı (2 kg)
  • 2-3 küçük soğan
  • 10 mantar
  • 2 domates
  • Yarım limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı su
  • 2 havuç
  • 1 haşlanmış patates
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Lipsos Buğulama Nasıl Yapılır?

  • Lipsos balığını dört parçaya bölün. 10 dakika tuzlu suda bekletin. Soğanları soyun. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın.
  • Domates ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Tencerede tereyağını kızdırın.
  • Soğanları soyup bütün olarak soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun. Domates ve havucu ilave edip karıştırın.
  • Havuçlar yumuşayınca mantarı ekleyip 10 dakika pişirin. Balık, baharatlar, tuz ve suyu ekleyip kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte balıklar yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. Karışımı derin bir fırın kalıbına alın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve alüminyum folyo ile kapatın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Kalıbı fırına alıp 10 dakika pişirin. Haşlanmış patates ve kırmızı soğan dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak hamsi buğulama veya levrek buğulama tarifine göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.