Lipsos Buğulama

Lipsos Buğulama
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Lipsos Buğulama için

Malzemeler

  • 1 temizlenmiş lipsos balığı (2 kg)
  • 2-3 küçük soğan
  • 10 mantar
  • 2 domates
  • Yarım limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı su
  • 2 havuç
  • 1 haşlanmış patates
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
Lipsos Buğulama

Nasıl Yapılır

  1. Lipsos balığını dört parçaya bölün. 10 dakika tuzlu suda bekletin. Soğanları soyun. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın.
  2. Domates ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Tencerede tereyağını kızdırın.
  3. Soğanları soyup bütün olarak soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun. Domates ve havucu ilave edip karıştırın.
  4. Havuçlar yumuşayınca mantarı ekleyip 10 dakika pişirin. Balık, baharatlar, tuz ve suyu ekleyip kapağını kapatın.
  5. Kısık ateşte balıklar yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. Karışımı derin bir fırın kalıbına alın.
  6. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve alüminyum folyo ile kapatın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  7. Kalıbı fırına alıp 10 dakika pişirin. Haşlanmış patates ve kırmızı soğan dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak hamsi buğulama veya levrek buğulama tarifine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo