ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ LİPSOS BUĞULAMA

LİPSOS BUĞULAMA

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lipsos buğulama tarifi için malzemeler
  • 1 temizlenmiş lipsos balığı (2 kg)2
  • 3 küçük soğan10 mantar2 domatesYarım limonun suyu2 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı domates salçası5 su bardağı su2 havuç1 haşlanmış patatesKekik
  • karabiber
  • tuz
Lipsos buğulama Nasıl Yapılır

 Lipsos balığını dört parçaya bölün. 10 dakika tuzlu suda bekletin. Soğanları soyun. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Domates ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın.

Tencerede tereyağını kızdırın. Soğanları soyup bütün olarak soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun. Domates ve havucu ilave edip karıştırın. Havuçlar yumuşayınca mantarı ekleyip 10 dakika pişirin. Balık, baharatlar, tuz ve suyu ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte balıklar yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin.

Karışımı derin bir fırın kalıbına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve alüminyum folyo ile kapatın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kalıbı fırına alıp 10 dakika pişirin. Haşlanmış patates ve kırmızı soğan dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:22:33

Lipsöz'ü mısır unu ile zeytinyağında yaptım. Tadı kalkan'a benziyordu ve çok lezzetli oldu. Ayrıca fırında mantar, biber, soğan, domates, sarımsaklı güveçte de lezzetli oluyor. Lakin tavası daha iyi. Buğulamasını denemedim henüz :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.