ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ LEVREK MARİN

Levrek Marin

Levrek Marin

Limon suyu ve tuz ile pişmiş nefis balık mezesi tarifi...

Farklı versiyonu olan nefis levrek marin tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

gastrokantv İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri ve eğitmenleri...
3 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Levrek Marin Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet Levrek Fileto
  • 1 adet Limon
  • Yarım limon Zest
  • ¼ Kırmızı Soğan
  • 1 yemek kaşığı Dijon Hardalı
  • 100 ml Zeytinyağı
  • ¼ demet Maydanoz
  • 5 adet Kapari Meyvesi
  • Tuz – Karabiber  

Levrek Marin Nasıl Yapılır?

  • Levreği derisiz fileto haline getirin. Şeritler halinde doğrayın.
  • Soğanı sıçan dişi doğrayın. Limon , limon suyu, tuzu ve balıkları karıştırın. 5 dakika bekletin. 
  • Hardal ve zeytinyağını karıştırın. Balık karışımını da ilave edin. 
  • Maydanozu doğrayın ve balığa ekleyin. Balıkları ezmeden karıştırın.
  • Tuz ve karabiberini kontrol edin gerekirse ekleyin. 
  • Kapari meyvesini dörde bölün ve servis edin. 
  • Not: Tüm mevsim balıkları için bu tarifi kullanabilirsiniz.
  • Afiyet olsun :)
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!