ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KREMALI LEVREK BUĞULAMA

Kremalı Levrek Buğulama

Kremalı levrek buğulama

Türkiye'de sık sık tüketilen levrek, Ekim ayında avlanmaya başlanır. Kış sonuna kadar devam eden bu besin, özellikle Akdeniz ve Marmara kıyılarında görülür. Genellikle buğulama ve ızgara olarak pişirilir. İçeriğinde bol miktarda B vitamini, protein ve omega 3 barındırır. Zihinsel gelişimin en önemli destekçileri arasında yer alır. Levreğin faydalarından bahsettiğimize göre, nefis kremalı levrek buğulama nasıl yapılır birlikte görelim.

Akşam yemeklerini güzelleştirecek kolay balık yemekleri mi arıyorsunuz? Tadına doyamayacağınız nefis kalamar tarifine göz atın. Yemeklerinize tat vermek için nefis balık soslarından yararlanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kremalı Levrek Buğulama Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 kg levrek fileto
  • 2 domates
  • 3 sivri biber
  • 1 limon
  • 10 mantar 
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 su bardağı su
  • 200 ml süt kreması
  • Tuz, karabiber

Kremalı Levrek Buğulama Nasıl Yapılır?

  • Mantarları temizleyip dilimleyin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. 
  • Tereyağını tencerede eritip mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sivri biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Biberlerin rengi değişmeye başladığında domates püresi ve 1 bardak suyu ekleyin.
  • Orta ısılı ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Kremayı ekleyip 1 dakika daha pişirin. 
  • Levrek filetoları fırın tepsisine dizin. Mantarlı harcı üzerine  yayın. Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  • Kremalı levrek buğulamayı, börülce salatası ve havuç mezesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı Levrek Buğulamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız levreğin taze olmasına özen gösterin. Ve alırken temizletin.
  • Levreği pişirmeden önce fırını ısıtın. Bu sayede eşit derecede pişecek ve dağılmayacaktır.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ya da tereyağı sürün. Aksi takdirde balığın alt kısmı tepsiye yapışacaktır.
  • Dilerseniz, levreği tencerede de pişirebilirsiniz. Ancak balıkların dağılmaması için fırın daha iyi sonuç verecektir.

1 Porsiyon Kremalı Levrek Buğulama Kaç Kalori?

  • Kremalı levrek buğulamanın bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir. Fırında pişirildiği için, yağ değeri oldukça düşüktür. Dilerseniz, tencerede hazırlanan pratik levrek buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!