ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KARİDESLİ LAZANYA

Karidesli Lazanya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karidesli Lazanya Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 yaprak lazanya
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 500 gr karides
  • 4 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için

  • 40 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 su bardağı süt

Karidesli Lazanya Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri rendeleyin. Biberleri 1 cm kalınlığında doğrayın. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında 1 dakika kavurun. Karidesleri ekleyip yüksek ateşte soteleyin.
  • Salça, domates ve biberleri ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritip ayçiçeği yağını ekleyin. Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyerek karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Lazanyaları ortadan ikiye bölün. Porsiyonluk tabakların tabanlarını yağlayıp bir parça lazanya yerleştirin.
  • Üzerine bir miktar beşamel sos sürüp karides karışımının 1/3’ünü yayın ve tekrar lazanya yerleştirin. Kaşar peyniri serpiştirip aynı işlemi yineleyin.
  • En üste kaşar peyniri serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, en popüler çeşidi olan kıymalı lazanya tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!