ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KARİDESLİ ENGİNAR

Karidesli Enginar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karidesli Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 6 enginar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 kesme şeker
  • 300 gr karides
  • 200 gr semizotu
  • 100 ml krem peynir
  • 50 gr kavrulmuş susam
  • Yarım su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz

Karidesli Enginar Nasıl Yapılır?

  • Enginarları geniş bir tencereye dizin. Zeytinyağı, limon suyu, tuz, kesme şeker ve su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
  • Tavada krem peynir ile sütü eritip kısık ateşte kaynatmadan pişirin. Karidesleri zeytin yağında 15 saniye rengi beyaza dönünceye kadar soteleyin.
  • Sütlü karışımı ilave edip, semizotu yapraklarını ve tuzu ekleyin.
  • Hazırladığınız karidesleri enginarların üzerine paylaştırıp üzerlerine bol miktarda karabiber ve kavrulmuş susam serpiştirerek servis yapın.
  • Faydaları saymakla bitmeyen karides ile hazırlayabileceğiniz, nefis karides güveç tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

AKLINIZDA BULUNSUN
Karidesleri sotelerken tavanın geniş olmasına dikkat edin. 15 saniyeden fazla sotelemeyin. Aksi takdirde karides su salar, tadı bozulur.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!