Hamsili Pazı Sarma

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
45 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Hamsili Pazı Sarma Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 500 gr hamsi
- 1 demet pazı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 2soğan
- 1 çorba kaşığı kuşüzümü
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- Tuz
- yeni bahar
- kuru nane
- 1 çorba kaşığı zeytin yağı
Sos için
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- 2 çay bardağı sıcak su
- 1 sivri biber
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Tuz
Hamsili Pazı Sarma Nasıl Yapılır?
- Pazının damarlı kısımlarını kesin. Kaynar suya atıp birkaç dakika haşlayıp süzün.
- Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup çok ince kıyın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün.
- Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanları kavurun. Pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık ve baharatı ekleyip kavurun. Hamsileri kavurmaya devam edin.
- Biber salçası, doğranmış biber, sarımsaklar, sıcak su, tuz ve limon suyunu karıştırın.
- Pazı yapraklarını tezgahın üzerine alıp iç malzemeyi paylaştırın. Sarıp tencereye dizin.
- Üzerine sosu gezdirerek dökün. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR