ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMSİLİ PAZI SARMA

Hamsili Pazı Sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hamsili Pazı Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr hamsi
  • 1 demet pazı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2soğan
  • 1 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • Tuz
  • yeni bahar
  • kuru nane
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı

Sos için

  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 1 sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Tuz

Hamsili Pazı Sarma Nasıl Yapılır?

  • Pazının damarlı kısımlarını kesin. Kaynar suya atıp birkaç dakika haşlayıp süzün.
  • Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup çok ince kıyın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanları kavurun. Pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık ve baharatı ekleyip kavurun. Hamsileri kavurmaya devam edin.
  • Biber salçası, doğranmış biber, sarımsaklar, sıcak su, tuz ve limon suyunu karıştırın.
  • Pazı yapraklarını tezgahın üzerine alıp iç malzemeyi paylaştırın. Sarıp tencereye dizin.
  • Üzerine sosu gezdirerek dökün. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!