Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Brokolili Lahana Çorbası
Brokoli Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Hamsili Pazı Sarma
Hamsili Pazı Sarma
19 Ekim 2020 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Soğanlama Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Cevizli Tahinli Muffin Tarifi
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
1 Aralık Masterchef Türkiye 2. Ceketin Sahibi Kim Oldu?
2 Aralık Masterchef Türkiye 3. Ceketi Kim Kazandı?
Bulgur Pilavına Hangi Baharatlar Yakışır?
Pilava Şeker Neden Konur?
Hamsili Pazı Sarma için
Malzemeler
Malzemeler
500 gr hamsi
1 demet pazı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
2soğan
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz
yeni bahar
kuru nane
1 çorba kaşığı zeytin yağı
Sos için
1 çorba kaşığı biber salçası
2 diş kıyılmış sarımsak
2 çay bardağı sıcak su
1 sivri biber
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Hamsili Pazı Sarma
Nasıl Yapılır
Pazının damarlı kısımlarını kesin. Kaynar suya atıp birkaç dakika haşlayıp süzün.
Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup çok ince kıyın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanları kavurun. Pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık ve baharatı ekleyip kavurun. Hamsileri kavurmaya devam edin.
Biber salçası, doğranmış biber, sarımsaklar, sıcak su, tuz ve limon suyunu karıştırın.
Pazı yapraklarını tezgahın üzerine alıp iç malzemeyi paylaştırın. Sarıp tencereye dizin.
Üzerine sosu gezdirerek dökün. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Sarma Tarifleri
Hamsi Tarifleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Balık Yemekleri
55 Dakika
Palamut Ekşilisi Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
22 Dakika
Tereyağlı Karides Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
30 Dakika
Kağıtta Somon Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
30 Dakika
Tekir Buğulama Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
35 Dakika
Fırında Lüfer Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
60 Dakika
Tuzda Levrek Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.