Hamsili Pazı Sarma

19 Ekim 2020 tarihinde güncellendi.
Hamsili Pazı Sarma
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hamsili Pazı Sarma için

Malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr hamsi
  • 1 demet pazı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2soğan
  • 1 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • Tuz
  • yeni bahar
  • kuru nane
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı

Sos için

  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 1 sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Tuz
Hamsili Pazı Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Pazının damarlı kısımlarını kesin. Kaynar suya atıp birkaç dakika haşlayıp süzün.
  2. Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup çok ince kıyın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün.
  3. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanları kavurun. Pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık ve baharatı ekleyip kavurun. Hamsileri kavurmaya devam edin.
  4. Biber salçası, doğranmış biber, sarımsaklar, sıcak su, tuz ve limon suyunu karıştırın.
  5. Pazı yapraklarını tezgahın üzerine alıp iç malzemeyi paylaştırın. Sarıp tencereye dizin.
  6. Üzerine sosu gezdirerek dökün. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo