Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Sade Omlet
Dana Stragonof
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Hamsili Çipura Balığı
Hamsili Çipura Balığı
19 Ekim 2020 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Muhallebili Milföy Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Latte Pasta Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Fit Mozaik Pasta Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Turşuyu Ne Sertleştirir?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
Şef Hazer Amani Kimdir?
Atom Mezesi Yapmak İçin 5 Tüyo
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Hamsili Çipura Balığı için
Malzemeler
2 yaprak polorosso
2 arpacık soğanı
2 kg çipura balığı
1 yumurta
1 su bardağı beyaz şarap sirkesi
40 g rendelenmiş parmesan peyniri
40 g galeta unu
10 hamsi
50 g tereyağı
Tuz
Karabiber
Hamsili Çipura Balığı
Nasıl Yapılır
İnce doğradığınız polorosso ve arpacık soğanlarını 20 g kadar tereyağında soteleyin.
Tuz ile tatlandırıp yarım çay bardağı kadar su ilave edin ve su tamamen buharlaşana kadar 5-6 dakika kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Galeta ununu bir kaseye alın. Kalan tereyağını eritip galeta ununa ilave edin.
Yumurtayı bir kasede çırpın. Tuz ve rendelenmiş parmesan peynirini ilave edip karıştırın.
Soğuyan lolorossoyu yumurtalı harca ilave edip karıştırın. Çipura balığına bıçakla kesikler atın.
Kesiklerin içine ince kıydığınız hamsi balıklarını yerleştirin. Balıkları yumurtalı ve lolorossolu karışıma bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine çok az tuz serpip başka bir yağlı kağıt ile üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Hamsi Tarifleri
Balık Yemekleri
Fırın Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Balık Yemekleri
55 Dakika
Palamut Ekşilisi Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
22 Dakika
Tereyağlı Karides Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
30 Dakika
Kağıtta Somon Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
30 Dakika
Tekir Buğulama Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
35 Dakika
Fırında Lüfer Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
60 Dakika
Tuzda Levrek Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.