ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMSİ SARMA

Hamsi Sarma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hamsi Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • Yarım kilo hamsi
  • 6 taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet taze nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Hamsi Sarma Nasıl Yapılır?

  • Kolayca uygulanabilen balık tarifleri arasında iyi bir seçim. Balıkları kılçıklarıyla birlikte ayıklayın.
  • Soğanları iri doğrayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyıp hepsini birlikte harmanlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Bir yufkayı ikiye katlayıp mutfak tezgahına yayın. Yufkanın düz kenarına hazırladığınız harçtan uzunlamasına yayın.
  • Yufkanın iki kenarından tutarak geniş yassı rulo şeklinde sarıp kenarlarını su veya yumurta akı ile yapıştırın. 5’er cm kesip, kızgın yağda kızartın.
  • Kıvırcık maydanoz ve kiraz domatesle süsleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!