Hamsi Sarma

19 Ekim 2020 tarihinde güncellendi.
Hamsi Sarma
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hamsi Sarma için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • Yarım kilo hamsi
  • 6 taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet taze nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Hamsi Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Kolayca uygulanabilen balık tarifleri arasında iyi bir seçim. Balıkları kılçıklarıyla birlikte ayıklayın.
  2. Soğanları iri doğrayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyıp hepsini birlikte harmanlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  3. Bir yufkayı ikiye katlayıp mutfak tezgahına yayın. Yufkanın düz kenarına hazırladığınız harçtan uzunlamasına yayın.
  4. Yufkanın iki kenarından tutarak geniş yassı rulo şeklinde sarıp kenarlarını su veya yumurta akı ile yapıştırın. 5’er cm kesip, kızgın yağda kızartın.
  5. Kıvırcık maydanoz ve kiraz domatesle süsleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo