ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMSİ KAYGANASI

Hamsi Kayganası

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsi Kayganası Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr hamsi
  • 3 yumurta
  • 3 taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Hamsi Kayganası Nasıl Yapılır?

  • Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp bol suyla yıkayın ve süzün. Yumurtaları çukur bir kaba kırın.
  • Taze soğan, maydanoz ve naneyi temizleyip kıyın. Yumurtaların bulunduğu kaba yeşillikler, mısır unu, tuz ve hamsileri yumurtaya ekleyip iyice karıştırın.
  • Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Karışımı tavaya döküp üzerine kaşıkla düzeltin. Kaygananın bir yüzü piştiğinde dikkatlice çevirip diğer tarafını da kızartın. Sıcak servis yapın.

Yeni tatlar keşfetmek için, baharatlı balık köftesi tarifine göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!