Hamsi Kayganası

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Hamsi Kayganası Tarifi İçin malzemeler
- 200 gr hamsi
- 3 yumurta
- 3 taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 2 çorba kaşığı mısır unu
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Hamsi Kayganası Nasıl Yapılır?
- Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp bol suyla yıkayın ve süzün. Yumurtaları çukur bir kaba kırın.
- Taze soğan, maydanoz ve naneyi temizleyip kıyın. Yumurtaların bulunduğu kaba yeşillikler, mısır unu, tuz ve hamsileri yumurtaya ekleyip iyice karıştırın.
- Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Karışımı tavaya döküp üzerine kaşıkla düzeltin. Kaygananın bir yüzü piştiğinde dikkatlice çevirip diğer tarafını da kızartın. Sıcak servis yapın.
Yeni tatlar keşfetmek için, baharatlı balık köftesi tarifine göz atın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR