ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ GÖMEÇ

Gömeç

Gömeç

Şef Mehmet Yalçınkaya’dan kuzu eti ve karidesin birlikteliğinden ortaya çıkan şahane bir lezzet.

ŞEFİN NOTU

Gömeç denize olan kıyısı sebebiyle kaliteli deniz mahsullerinin çıktığı koylara sahip Balıkesir’in bir ilçesidir. Ayrıca, Balıkesir kuzusu coğrafi işaret almış, standartları konulmuş ülkemizin en kaliteli kuzularının yetiştiği bölgedir. Yapmış olduğumuz bu yemekte Balıkesir ilinin kaliteli olan bu iki ürününü kullandık ve yemeğimize Gömeç adını verdik.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gömeç Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g kuzu sırtı
  • 60 g kuzu sırt yağı (İnce doğranmış)
  • 6 adet kuyruklu et karides
  • 30 ml soya sosu
  • 5 g sriracha sos
  • 2 adet orta boy domates (Rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • 4 g taze kişniş (İnce doğranmış)

Garnitür

  • Pırasa çıtırı

Gömeç Nasıl Yapılır?

  • Tavayı ısıtın ve kuzu sırtının yağlı yüzeyini kızartın. Kuzu sırtının yağını çıkarttıktan sonra biraz zeytinyağı ilave edip sarımsağı ekleyin ve karidesleri bu iki yağda soteleyin.
  • Soya ve sriracha sosunu ekleyerek 3 dakika daha pişirin. Domatesi ve kişnişi ilave edin ve 2 dakika daha yüksek ateşte pişirmeye devam edin. Pişirdikten sonra sosu ayrı bir kaba alın.
  • Başka bir tavada kuzu sırtı yağını çıtır hale gelene kadar kızartın.
  • Servis tabağına kızartılmış eti aldıktan sonra üzerine pişen karidesleri dizin. Karideslerin piştiği sosu da tabağa alın.
  • Pırasa çıtırı, tavada kızaran kuyruk yağını ve parçalarını üzerine ilave ederek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!