ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FIRINDA KUSKUSLU KEFAL

Fırında Kuskuslu Kefal

Fırında kuskuslu kefal

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Kuskuslu Kefal Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kereviz ve yeşil sap kısmı
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 limon
  • 200 g kuskus
  • Bir tutam safran
  • 250 ml sıcak sebze suyu
  • 2 kefal
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 250 g çeri domates
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü

Fırında Kuskuslu Kefal Nasıl Yapılır?

  • İki limonunun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. 2 yemek kaşığı kadar limon suyunu ayırın. İnce doğradığınız kereviz, kereviz sapları, küp doğradığınız soğan, limon suyu ve zeytinyağını bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirip f��rından alın.
  • Kuskusu bir tencereye alın. Safran ve sıcak sebze suyunu karıştırıp kuskusun üzerine ekleyin. 10 dakika haşlayıp suyunu çekince ocaktan alın.
  • Balıkların her iki tarafına bir bıçak yardımıyla derin çizikler atın. Tuz, karabiber ve rendelenmiş limon kabuğu ile tatlandırın.
  • Beklettiğiniz kuskusun içine ayırdığınız 2 yemek kaşığı limon suyunu, kalan rendelenmiş limon kabukları, ince kıydığınız dereotu, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık ekleyip karıştırın. Karışımı balıkların içine doldurun. Üzerine ikiye böldüğünüz domates ve kuş üzümlerini ekleyin. Fırından çıkardığınız fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerine kalan dolmalık fıstıkları serpip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!