ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ EKŞİLİ LEVREK SARMA

Ekşili Levrek Sarma

Ekşili Levrek Sarma

Osmanlı Döneminden " Uskumru dolması ve " Tekir dolması"  gibi ustalık isteyen yemeklerden esinlendiğim levrek sarma.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Cagri1498 Anadolu Mutfağı
2 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekşili Levrek Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet levrek (400 - 500 gram) 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 er adet sarı biber, yeşil biber, kapya biber
  •  1 adet pancar 
  • 10 yaprak baby ıspanak
  •  Yarım çay bardağı pirinç 
  • 1 tutam maydanoz
  •  1 tutam dereotu 
  • 1 adet  limon
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  •  1 tatlı kaşığı kuş üzümü Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın, kuru nane, kırmızı toz biber
  •  Un, su, tereyağ

Ekşili Levrek Sarma Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pirinçler ılık su ile ıslanır. Levrek fileto haline getirilir.
  • Kafası, kuyruğu, kılçığı balık suyu yapmak için kullanılır. 
  • Lezzet arttırmak için balık suyuna havuç, soğan, kereviz sapı eklenir.
  • 1 adet pancar  ayrı tencerede haşlanmaya bırakılır.
  • Soğanlar ve biberler jülyen doğranır tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile diri kalacak şekilde sotelenir en son ıspanaklar eklenir ve 1 kepçe balık suyu ile çektirme işlemi yapılır.
  • Tuz, karabiber ile lezzetlendirilir.
  • Haşlanan pancar püre kıvamına getirilir.
  • Bir başka tavaya zeytinyağı eklenir.
  • Bir yemek kaşığı yemeklik soğan ve pirinç kavrulur.
  • Sıcak suda şişen kuş üzümleri, tuz, karabiber, yenibahar, tarçın, kuru nane ilave edilir yarım kepçe balık suyu ilave edilir.
  • Suyunu çekince bir tutam maydanoz bir tutam dereotu, üç dört damla limon suyu eklenir.
  • Hazırlanan bu iç ile 1-2 yemek kaşığı levrek filetonun üstüne koyulur ve streç yardımıyla sarma işlemi yapılır.
  • 10 12 dakika arası buharda pişmeye bırakılır.
  • Un, su ve tuzdan yapılan makarna hamuru kıvamında bir hamur elde edilir spiral şekli verilerek 180 derece de kızarana kadar beklenir.
  • Servis ederken altta ıspanak yatağı etrafında pancar püresi ve spiral kıtır hamur içinde levrek sarma yerleştirilir.
  • Afiyet Olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!