Dil Balığı Ograten

Dil Balığı Ograten
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Dil Balığı Ograten için

Malzemeler

  • 4 dil balığı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı sıcak süt
  • 2 çorba kaşığı su
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Dil Balığı Ograten

Nasıl Yapılır

Balıkları temizleyip yıkayın. Derisini ve kılçıklarını alıp fileto haline getirin.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Balık filetoları unlayıp iki taraflı kızartın. Balıkları tavadan alıp fırın kalıbına dizin ve sıcak olarak muhafaza edin.
Margarini tencerede eritip 2 kaşık un ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurup su ve sütü ilave edin. Tuz, karabiber serpip koyulaşıncaya kadar ağır ağır karıştırarak beşamel sosu hazırlayın.
Hazırladığınız beşamel sosla balık filetoların üzerini kaplayın. Peyniri serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Hafifliği ile bilinen tavada dil balığı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Şefin Yorumu : DİL BALIĞI
15 çeşitten fazla türü bulunan yassı balık cinsidir. Kalkan balığı ile kıyaslanacak lezzete sahip beyaz etli bir balıktır. Özellikle tavası nefis olur. Ancak pahalı bir balık çeşididir. Verdiğimiz tarifi herhangi bir beyazetli balıkla da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo