ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ DİL BALIĞI OGRATEN

Dil balığı ograten

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dil balığı ograten tarifi için malzemeler

  • 4 dil balığı 1 çay bardağı sıvıyağ 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı margarin Yarım su bardağı sıcak süt 2 çorba kaşığı su Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri Tuz
  • karabiber

Dil balığı ograten Nasıl Yapılır

Balıkları temizleyip yıkayın. Derisini ve kılçıklarını alıp fileto haline getirin.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Balık filetoları unlayıp iki taraflı kızartın. Balıkları tavadan alıp fırın kalıbına dizin ve sıcak olarak muhafaza edin.
Margarini tencerede eritip 2 kaşık un ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurup su ve sütü ilave edin. Tuz, karabiber serpip koyulaşıncaya kadar ağır ağır karıştırarak beşamel sosu hazırlayın.
Hazırladığınız beşamel sosla balık filetoların üzerini kaplayın. Peyniri serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu : DİL BALIĞI
15 çeşitten fazla türü bulunan yassı balık cinsidir. Kalkan balığı ile kıyaslanacak lezzete sahip beyaz etli bir balıktır. Özellikle tavası nefis olur. Ancak pahalı bir balık çeşididir. Verdiğimiz tarifi herhangi bir beyazetli balıkla da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.