ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ DENİZ ÜRÜNLERİYLE PAZI SARMA

Deniz Ürünleriyle Pazı Sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz Ürünleriyle Pazı Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 levrek
  • 1 bacak ahtapot
  • 1 tüp kalamar
  • 500 gr karides
  • Pazı yaprağı
  • 50 gr tereyağı

İç harcı için

  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • Kuş üzümü
  • Dolmalık fıstık
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber

Deniz Ürünleriyle Pazı Sarma Nasıl Yapılır?

Kılçıklarını ve içini temizlediğiniz levreği, ahtapotu, kalamarı ve karidesleri ayıklayıp haşlayın. İç harcı için gerekli malzemeyi bir kapta harmanlayın. Haşladığınız deniz ürünleriyle harmanlayın. Pazı yapraklarını kaynamış suda 1-2 dakika bekletin. İçine balıklı harçtan paylaştırıp sarın. Sarmaları tencereye yerleştirin. Üzerine tereyağını ilave edip pişirin. Sıcak servis yapın. 

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!