Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek

Bu tarifte levrek önceden tavada alt üst yapılarak fırınlanır. Ayrıca tarifte balık macunu kullanılır. Klasik versiyonu için baklava hamurunda levrek tarifine göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 8 yaprak baklava hamuru
- 4 levrek balığı fileto
- 4 soğan
- 4 diş sarımsak
- 8 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 200 gr beyaz balık
- 200 ml krema
- Deniz tuzu
- Tane karabiber
Süslemek için
- 1 tutam safran
- 1 çay bardağı krema
- 4~5 yaprak roka
- 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Baklava Hamuruna Sarılmış Levrek Nasıl Yapılır?
- Levrek filetolarını temizleyip tavada alt üst ederek pişirin. Beyaz balık etini sarımsak, krema, deniz tuzu ve tane karabiberle birlikte robotta çekip balık macunu elde edin.
- Soğanları piyazlık doğrayıp 5 yemek kaşığı zeytinyağıyla tavada sote edin. Baklava hamurunu 2 yaprak halinde tezgaha yayın, kat yerlerinden 3 eşit dikdörtgene ayırın.
- Dikdörtgenlerden birini (2 yaprak halinde) alın ve üzerine önce balık macunu sürüp levrek balığı filetosunu koyun.
- Filetonun üzerine soğan sotesini koyun; balık macunu sürüp 2 yaprak halindeki bir başka dikdörtgen baklava hamurunu üzerine koyarak pileli olarak katlayın.
- Gerekirse önceden kesmiş olduğunuz 3’ncü dikdörtgen şeklindeki baklava hamuru parçası ile ekleme yapın. Kenarlarındaki fazlalıkları kesip alta doğru kıvırın.
- Tüm balıklar için aynı işlemi tekrarlayın. Zeytinyağını fırçayla sürün ve 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına alın.
- Tavada krema ve safranı kaynatıp süzün. Roka yapraklarını zeytinyağıyla marine edin.
- Hazırladığınız safranlı kremadan baklava hamuruna sarılı balığın üzerinde gezdirin ve yanında roka yapraklarıyla servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR