ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BAKLAVA HAMURUNDA LEVREK

Baklava Hamurunda Levrek

Baklava hamurunda levrek

Baklava hamurunda levrek modern bir Türk mutfağı yorumudur.  Ekranların sevilen yarışması MasterChef'te yarışmacılardan yapması istenmiştir.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Baklava Hamurunda Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g levrek fileto (Derisiz)
  • 100 g karamelize soğan
  • 20 g kavrulmuş dolmalık fıstık
  • 2 yaprak baklava yufkası
  • 60 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 6-7 dal roka
  • Buğday risottosu
  • 3 adet kuşkonmaz

Baklava Hamurunda Levrek Nasıl Yapılır?

  • Baklava yufkasını hafif yağlayıp levrek balığını yerleştirin. Karamelize edilmiş soğanı ve dolmalık fıstığı ekleyip sarın. Üzerine tereyağı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Servis tabağına buğday risottosunu ve sotelenmiş kuşkonmazları yerleştirin. Fırından çıkardığınız levrek ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!