Baklava Hamurunda Levrek

Baklava Hamurunda Levrek
30 Eylül 2020

Baklava hamurunda levrek modern bir Türk mutfağı yorumudur.  Ekranların sevilen yarışması MasterChef'te yarışmacılardan yapması istenmiştir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baklava Hamurunda Levrek için

Malzemeler

  • 200 g levrek fileto (Derisiz)
  • 100 g karamelize soğan
  • 20 g kavrulmuş dolmalık fıstık
  • 2 yaprak baklava yufkası
  • 60 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 6-7 dal roka
  • Buğday risottosu
  • 3 adet kuşkonmaz
Baklava Hamurunda Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Baklava yufkasını hafif yağlayıp levrek balığını yerleştirin.
  2. Karamelize edilmiş soğanı ve dolmalık fıstığı ekleyip sarın.
  3. Üzerine tereyağı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
  4. Servis tabağına buğday risottosunu ve sotelenmiş kuşkonmazları yerleştirin. Fırından çıkardığınız levrek ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo