ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BAKLAVA HAMURUNDA LEVREK

Baklava Hamurunda Levrek

Baklava hamurunda levrek

Baklava hamurunda levrek modern bir Türk mutfağı yorumudur.  Ekranların sevilen yarışması MasterChef'te yarışmacılardan yapması istenmiştir.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Baklava Hamurunda Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g levrek fileto (Derisiz)
  • 100 g karamelize soğan
  • 20 g kavrulmuş dolmalık fıstık
  • 2 yaprak baklava yufkası
  • 60 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 6-7 dal roka
  • Buğday risottosu
  • 3 adet kuşkonmaz

Baklava Hamurunda Levrek Nasıl Yapılır?

  • Baklava yufkasını hafif yağlayıp levrek balığını yerleştirin.
  • Karamelize edilmiş soğanı ve dolmalık fıstığı ekleyip sarın.
  • Üzerine tereyağı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Servis tabağına buğday risottosunu ve sotelenmiş kuşkonmazları yerleştirin. Fırından çıkardığınız levrek ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!