ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ASPİR SOSLU LEVREK

Aspir Soslu Levrek

Aspir soslu levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Aspir Soslu Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 600 g levrek fileto
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 dal taze biberiye

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı aspir
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi
  • Yarım çay bardağı krema
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • 1 yarım çay kaşığı zerdeçal

Aspir Soslu Levrek Nasıl Yapılır?

  • Levrek filetoları eşit şekilde iri doğrayın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiyeyi karıştırıp üzerlerine sürün.
  • Zeytinyağını bir ızgara tavasına alıp balıkları önlü arkalı pişirin.
  • Sosu için, tereyağını bir tavaya alıp eritin. Sarımsağı ince kıyıp soteleyin. Aspir ve elma sirkesini ilave edin.
  • Krema, tuz ve baharatları ekleyin. Karıştırarak kaynatıp ocaktan alın. Balıkları servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız sostan gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!