Asma Yaprağında Barbun

07 Kasım 2023 tarihinde güncellendi.
Asma Yaprağında Barbun

Ege mutfağında çok sevilen barbun balığı, genellikle asma yaprağına sarılarak fırında pişirilir. İsteğe göre ızgarada pişirmek de mümkündür. Malzemeler hazırsa, Ege usulü asma yaprağında barbun tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Asma Yaprağında Barbun için

Malzemeler

  • 500 gram barbun
  • 10-16 adet asma yaprağı
  • 10 dal maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
Asma Yaprağında Barbun

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle barbun balığını güzelce temizleyin ve üzerine tuz serpin. 
  2. Asma yaprağını tezgaha alın. Barbun balığını kafası ve kuyrukları dışarıda kalacak şekilde 2 adet asma yaprağına yerleştirin ve dikkatli bir şekilde sarın. 
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip asma yaprağına sardığınız barbunları yerleştirin. 
  4. Balıkların üzerinde zeytinyağı gezdirin. Limonu ince dilimler halinde kesin ve balıkların üzerine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında balıkları 10-15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Asma yaprağında barbunu roka salatası ve maydanoz eşliğinde servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo