ANASAYFA TARİFLER YUNAN YEMEKLERİ KUZU KAPAMA

Kuzu Kapama

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu Kapama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu eti
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı kırmızı şarap
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 5 tane karanfil
  • 1 havuç
  • 1 tarçın kabuğu
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Kuzu Kapama Nasıl Yapılır?

  • Eti dilimleyip bir kaseye alın. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip bir saat buzdolabında bekletin.
  • Tereyağını geniş bir tavaya alıp eritin. Eti ilave edip nar gibi kızartın. Kızaran eti bir kenara alıp sıcak kalmasını sağlayın.
  • Tavada kalan tereyağının içine unu ekleyin ve iyice karıştırın. şarabı, rendelenmiş domatesi ve bir bardak suyu ilave edin. Sos koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika pişirin.
  • Karanfilleri bütün soğana saplayın. Eti bir tencereye alın. Soğanı etlerin arasına yerleştirin.
  • Dörde kestiğiniz havucu, tarçın kabuğunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız sosu bir süzgeçle etin üzerine süzün.
  • Bir bardak su ekleyerek tencerenin kapağı kapalı şekilde 45-50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.