Torta Ahogoda

Meksika'nın Jalisco eyaletine özgü bir sandviçtir. Bir kaza üzerine bulunan sandviç, ıslak ekmeği ve et dolu iç harcıyla damaklarda iz bırakıyor. Orijinalinde 'carnitas' denilen domuz etinin kendi yağında pişmesiyle oluşan et ile yapılır. Ancak dana eti ile de alternatifi yapılabilir. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız torta ahogoda tarifi aşağıda.
Alternatif lezzetli sandviçler arıyorsanız bagel sandviç, soğuk sandviç ve köfteli sandviç tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Torta Ahogoda Tarifi İçin malzemeler
Sos için:
- 900 gr domates
- 8 adet kurutulmuş biber
- 3 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı doğranmış soğan
- 2 yemek kaşığı beyaz sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı kimyon
- 1/4 çay kaşığı kurutulmuş kekik (Meksika kekik tercih edilir)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sandviç için:
- 2 adet baget ekmek
- 400 gram et
- İnce dilimlenmiş kırmızı soğan veya salamura kırmızı soğan
- Parmesan Peyniri
Torta Ahogoda Nasıl Yapılır?
- Kuru biberler yumuşasın diye sıcak suda bekletilir.
- Domatesleri fırın tepsisine yerleştirerek 5-10 dakika yumuşaması için bekletilir.
- Yumuşayan biberler, domates, soğan, sarımsak, zeytinyağı, kekik, sirke, tuz, kimyon eklenerek pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
- Sos tavaya alınarak ısıtılır.
- Baget ekmekler toplam 4 parçaya bölünür.
- Bölünen baget ekmeklerinin için malzemeler ile doldurulur ve sos içerisine koyulur.
- Üstüne de sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR