ANASAYFA TARİFLER SANDVİÇ TARİFLERİ BAGEL SANDVİÇ

Bagel Sandviç

Bagel sandviç

Şef Hakan Özfırıncı’dan bol malzemeli tadına doyamayacağınız bagel sandviç tarifi ile karşınızdayız. ABD, Birleşik Krallık ve Kanada'da çok sık tüketilen bagel, halka şeklinde hazırlanan mayalı bir ekmek türüdür. Simit olarak da bilinir. İsteğe göre sade veya sandviç olarak tüketilebilir. Peki, bagel sandviç nasıl yapılır? Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, bagel sandviç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak mini simit poğaça ve focaccia sandviç tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bagel Sandviç Tarifi İçin malzemeler

Bagel için 

  • 7-8 adet
  • 500 g  un
  • 300 g su
  • 17 g yaş maya
  • 10 g tuz
  • 20 g pekmez

Bagel solüsyon için 

  • 50 gr pekmez
  • 2 lt su
  • Hamuru soğutmak için yeterince buzlu su

Bagel üstü için 

  • 75 g mavi haşhaş

Tavuk için 

  • 1 adet tavuk göğsü (Yatay bir şekilde 2 parçaya ayrılmış)  
  • 50 g panko ekmek kırıntısı
  • Yarım dal biberiye (İnce kıyılmış)
  • Yarım dal kekik (İnce kıyılmış)
  • 20 g un
  • 1 adet yumurta (Çırpılmış)
  • 2 dilim cheddar peyniri

Tartar sos için 

  • 5 adet sandviç için
  • 250 g Heinz mayonez 
  • 1/2 adet kırmızı soğan (İnce kıyılmış)
  • 2 adet büyük boy kornişon turşu
  • 2 dal maydonoz (İnce kıyılmış)
  • 2 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1yemek kaşığı balzamik sirke

Kırmızı soğan turşusu için 

  • 1 kg kırmızı soğan (Jülyen doğranmış)
  • 180 g şeker
  • 250 g kırmızı şarap sirkesi
  • 500 g sıcak su 
  • 40 g tuz

Bagel Sandviç Nasıl Yapılır?

  • Hamur için malzemeleri derin bir kaba alın. Pürüzsüz bir hale gelene kadar  yoğurun ve tezgaha alarak 20 dakika süreyle mayalanmaya bırakın. 
  • Mayalanma işleminden sonra 110 gr’ lık bezelere ayırın  ve tekrar 15 dakika mayalanmaya bırakın. 
  • Solüsyon için su ve pekmezi kaynatın. Bu sırada başka bir kapta buzlu su hazırlayın.
  • Mayalanan hamurları ortasından delerek simit şeklini verin ve hemen kaynayan suya atarak 10-15 saniye beklettikten sonra buzlu suya alın ve 15 saniye kadar bekletin.
  • Sudan çıkarttıktan sonra hamurun bir yüzünü haşhaşa iyice batırın ve fırın tepsisine alın. 
  • Tepside 20-25 dakika daha mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış buharlı fırında 180-190 derecede yaklaşık 20 dakika süreyle  kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Eğer fırınınız buharlı değilse, fırının içine ısıya dayanıklı su dolu bir kap koyun.
  • Kırmızı soğan turşusu için jülyen doğranmış soğanları bir kavanoza alın. Üzerine turşu için gerekli tüm malzemeleri ekleyin ve kavanozun kapağını kapatarak 1 gün süreyle beklemeye bırakın. 
  • Tavukları önce una,  sonra yumurtaya ve son olarak da  kekik ve biberiye ile karıştırdığınız pankoya bulayın ve  derin bir tavada 180 derecede ısıtılmış ayçiçek yağında iyice kızartın. Yağdan aldığınız gibi üzerine cheeddar peyniri koyarak erimesini bekleyin.
  • Tartar sos için tüm malzemeleri bir kaba alarak karıştırın.
  • Fırından aldığınız ekmeği ortadan ikiye bölerek iç kısımlarını tavada kızartın.  Alt dilime daha bol, üst dilime ise  daha az olucak şekilde tartar sosu sürün.
  • Üzerine önce cheddar peynirli tavukları daha sonra da kırmızı soğan turşusunu ekleyin. Diger dilimi en üste koyarak servis edin. Afiyet olsun.

ŞEFİN NOTU

  • Kırmızı soğan turşusu  sandviçlere çok büyük bir lezzet kattığı gibi salatalara, tüm  burgerlere ve köftenin yanına da çok yakışır. Bilginize….
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!