Chile En Nogoda
Kökeni Meksika'ya dayanan chile en nogoda, poblano biber dolması olarak da bilinir. İç dolgusunda havuç, patates, kabak, bezelye ve badem kullanılır. Pişirilen biberler, cevizli krema ile zenginleştirilir. Meksika ve çevresinde çok sevilen bu yemek, nar taneleri ile süslenir. Malzemeler hazırsa, chile en nogoda tarifine geçebiliriz.
Meksika mutfağından aguachile ve esquites tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Chile En Nogoda Tarifi İçin malzemeler
- 6 adet chili biber
- 5 dal ince kıyılmış maydanoz
- 1 su bardağı nar tanesi
Dolgu için:
- 200 gr et
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet kabak
- 3 adet domates
- ½ su bardağı bezelye
- ½ su bardağı kuru üzüm
- ½ su bardağı badem
- ½ çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
- 350 ml ekşi krema
- 2/3 su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
Chile En Nogoda Nasıl Yapılır?
- Eti önceden pişirin.
- Etin üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakın. Eti tenceren alarak soğuyunca küp küp doğrayın.
- Soğan, havuç, kabak ve patates küp küp doğranır.
- Badem ince ince doğranır.
- Domates ikiye bölünür, yarım su bardağı etin piştiği sudan ekleyerek ve blenderdan geçirilir.
- Dolgu için olan bütün malzemeler pişirilir ve domates sos eklenerek pişirilir.
- Biberler ocakta közlenir. Dış zarlarından ayrılır.
- Uzunlamasına kesik atarak içerisi harç ile doldurulur.
- Kesilen kısım arkaya gelecek şekilde tabağa yerleştirilir.
- Sos için bütün malzemeler pürüzsüz olana dek blenderdan geçirilir.
- Biberin üzerine dökülür, nar ve maydanoz ile servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR