ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI LÜBNAN TEJAJ MISAKKAH

> TEJAJ MISAKKAH
1 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tejaj Mısakkah tarifi için malzemeler
  • 1 ince lavaş ekmeği 100 gr tavuk 15 gr sivri biber 15 gr soğan 1 dal taze kişniş 4 kiraz domates 1 taze soğan 1 çay kaşığı sumak 25 ml zeytinyağı 50 ml ayçiçeğiyağı Tuz
  • karabiber
Tejaj Mısakkah Nasıl Yapılır

Soğanları ince ince kıyıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Tavukları ince kıyarak soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin. Biberleri ince kıyıp karışıma ekleyin. Tuz, karabiber ve sumağı ekleyip harmanlayın.

Lavaş ekmeğinin içine karışımı paylaştırıp dürüm şeklinde sarın. Izgarada kızartıp üçer cm boyunda kesin. Servis tabağına yerleştirin.

Kiraz domatesleri ayçiçeğiyağında kızartın. Kızarmış kiraz domates, taze soğan ve taze kişniş ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.