Ropa Vieja

Ropa Veija, Küba'nın geleneksel yemeklerinden biridir. Et ve sebzelerden oluşan bu yemek, İspanya ve Amerika'da da oldukça popülerdir. Bu tarif için malzemeleriniz hazırsa, ropa veija tarifinin detayları aşağıda.
Alternatif lezzetler için pot roast, sömelek köfte ve torta ahogoda tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
55 dakika

Ropa Vieja Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg kuzu kol
- 400 gr domates
- 200 gr köy biberi
- 200 gr soğan
- 100 ml zeytinyağı
- 10 gr tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- ½ çay kaşığı kimyon
- ½ çay kaşığı kişniş
Ropa Vieja Nasıl Yapılır?
- Kuzu kol dilimlenir ve zeytinyağı koyulan tencerede mühürlenir.
- Mühürlenen et kenara alınır.
- Piyazlık doğranmış soğan, julyen doğranmış biber ile tavaya alınarak sotelenir.
- Domateslerin kabukları soyulur ve blenderdan geçirilir. Sos haline gelen domates sebzelere ilave edilir.
- Sebzelerin yanına ette alınarak pişmeye bırakılır.
- Pişen et doğranarak servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR