ANASAYFA TARİFLER İTALYAN MUTFAĞI YEMEKLERİ TORRONE

Torrone

Torrone

Bal, şeker ve yumurta akından yapılan bu tatlı bir tür nugattır. Çay ve kahvelerinizin yanında tatlı ihtiyacını giderdiği gibi, tatlı tarifleri içerisinde de kullanabilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız torrone tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için limonlu cannoli, zeppole ve zabaglione tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

18 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Torrone Tarifi İçin malzemeler

  • 20x25, 2 adet yaprak gofret kağıdı
  • 440 gr bal 
  • 200 gr şeker
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 çimdik tuz 
  • 5 gr şekerli vanilin 
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 300 gr kavrulmuş badem 
  • 100 gr antepfıstığı

Torrone Nasıl Yapılır?

  • Gofretlerin rahatlıkla yerleşebilecekleri bir kaba yağlı kağıt ve üzerine gofretlerden bir tanesi koyarak başlayın. 
  • Bir tencereye bal ve şeker dökerek pürüzsüz olana kadar kısık ateşte yarım saat aralıksız karıştırarak pişirin. 
  • Yumurta aklarına bir çimdik tuz ekleyerek çırpın. Beyaz olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. 
  • Yumurta beyazları ve ballı karışımı birleştirin. Yavaş yavaş 4 seferde dikkatlice yapın. 
  • Kısık ateşte yaklaşık yarım saat sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. 
  • Vanilya, limon kabuğu rendesi, badem ve antep fıstığı ekleyerek karıştırın. 
  • Karışımı hazırladığınız kaba aktarın ve üst yüzeyine de gofret yerleştirerek hafifçe bastırın. 
  • 3 saat soğuttuktan sonra dilimleyerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Torrone Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Eğer gofret bulamıyorsanız, kullanmadan da yapabilirsiniz.
  • Damak zevkine göre istediğiniz kuruyemişi kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!