Yumurta Mimoza

'Yumurta dolması' olarak da geçen yumurta mimoza, yumurtanın haşlanıp sarısının farklı lezzetler ile karıştırılmasıyla hazırlanan bir yemektir. Hazırlanan karışım, yumurtanın beyazına tekrar doldurulur. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız, yumurta mimoza tarifinin detayları aşağıda.
Alternatif lezzetler için deviled eggs ve eggs florentine tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Yumurta Mimoza Tarifi İçin malzemeler
- 4 yumurta
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 60 gr ton balığı
- 4 yemek kaşığı mayonez
Yumurta Mimoza Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar 10 dakika haşlanır.
- Haşlanan yumurtaların kabukları soyulur, boydan ikiye bölünür.
- İçerisindeki sarılar bir kaba alınır.
- Çatal yardımı ile maydanoz ezilir. Mayonez, ton balığı, baharatlar ve maydanoz eklenerek karıştırılır.
- Sıkma torbasına alınarak yumurtaların sarısının yerine sıkılır.
- Balzamik sirke damlatılarak servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR