Tarte Flambee

Fransa’nın Almanya ile sınırında bulunan Alsace bölgesinde meşhur olan bu tarta bayılacaksınız. Asıl adı 'flamkuchen' olan tarte flambe, krema, peynir ve soğan ile hazırlanır. İsteğe göre tartın üzerine et parçaları da ilave edilebilir. Görünümü ile lahmacuna benzeyen bu tart, 'yanık pide' olarak da bilinir. Lezzetli, çıtır çıtır tarte flambee tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Tarte tatin ve karidesli tart tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Tarte Flambee Tarifi İçin malzemeler
Hamur için:
- 200 gr un
- 120 ml ılık su
- 5 gr kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ çay kaşığı tuz
Harç için:
- 200 ml krema
- 100 gr lor peyniri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan
Tarte Flambee Nasıl Yapılır?
- Hamur için olan bütün malzemeler bir araya getirilerek karıştırılır. Hamur kıvamını aldıktan sonra üzeri kapatılarak dinlendirilir.
- Harç için bir kase içerisinde krema, lor ve sıvıyağ karıştırılır.
- Hamur incecik açılır kremalı peynir karışımı ortasına konur. İnce doğranmış soğan üzerine eklenir.
- 220 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR