ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER TARTE FLAMBEE

Tarte Flambee

Tart Flambee

Fransa’nın Almanya ile sınırında bulunan Alsace bölgesinde meşhur olan bu tarta bayılacaksınız. Asıl adı 'flamkuchen' olan tarte flambe, krema, peynir ve soğan ile hazırlanır. İsteğe göre tartın üzerine et parçaları da ilave edilebilir. Görünümü ile lahmacuna benzeyen bu tart, 'yanık pide' olarak da bilinir. Lezzetli, çıtır çıtır tarte flambee tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Tarte tatin ve karidesli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarte Flambee Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 200 gr un
  • 120 ml ılık su 
  • 5 gr kabartma tozu 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ çay kaşığı tuz 

Harç için:

  • 200 ml krema
  • 100 gr lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan 

Tarte Flambee Nasıl Yapılır?

  • Hamur için olan bütün malzemeler bir araya getirilerek karıştırılır. Hamur kıvamını aldıktan sonra üzeri kapatılarak dinlendirilir. 
  • Harç için bir kase içerisinde krema, lor ve sıvıyağ karıştırılır. 
  • Hamur incecik açılır kremalı peynir karışımı ortasına konur. İnce doğranmış soğan üzerine eklenir. 
  • 220 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!