Havuçlu Sufle

Havuçlu Sufle
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuçlu Sufle için

Malzemeler

Malzemeler:

  • 3 havuç
  • 2 patates
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • ,2 çay kaşığı muskat
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağı
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • Karabiber
Havuçlu Sufle

Nasıl Yapılır

  1. Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin.
  2. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  3. Beşamel sos için; 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin. Sütü azar azar ekleyip hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  4. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Ilınınca püreye ekleyip iyice karıştırın.
  5. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyip karıştırın. Akları ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ilave edin.
  6. Altı küçük sufle kalıbını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp hemen servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, lezzetli ve düşük kalorili havuç çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo