ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER KEÇİ PEYNİRLİ SUFLE KİŞ

Keçi Peynirli Sufle Kiş

Keçi Peynirli Sufle Kiş

Fransa'nın meşhur kiş ve suflesinin bir arada bulunduğu müthiş bir lezzet. Tereyağlı kıtır hamur içerisinde akışkan, yumuşak hafif sulu peynirli sufle ile damaklarda iz bırakıyor. Malzemeleriniz hazırsa keçi peynirli kiş yapımının detayları için tarife geçebiliriz. 

Kahvaltılık kiş ve semizotlu kiş tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keçi Peynirli Sufle Kiş Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru:

  • 250 gr un 
  • 125 gr tereyağı
  • 1 tutam tuz 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3-4 kaşık su 

İç harç için:

  • 200 gr yumuşak keçi peyniri
  • 2 yumurta 
  • 50 ml süt 
  • Tuz 
  • Karabiber 

Keçi Peynirli Sufle Kiş Nasıl Yapılır?

  • Un ve tuz harmanlanır. Tereyağı, yumurta sarısı ve su eklenerek yoğurulur. 
  • Hamur kıvamına geldikten sonra 30 dakika dinlendirilir. 
  • Dinlenen hamur tart kabına yerleştirilir. Çatalla delinir. 
  • Yumurtanın beyazları köpük olana kadar birkaç dakika çırpılır. 
  • Keçi peynirleri çatalla ezilir, krema ve süt ilave edilir. Tuz ve karabiber ilave edilir. 
  • Yumurta beyazı ile peynirli karışım yavaşça birleştirilir.
  • Karışım tart kabının içerisine dökülür.
  • 180 derece fırında 30- 40 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!